Stichting Klippel Trenaunay Nederland is aangesloten bij:Iedereen
------------------------------------------------- SKTN heeft de ANBI status


Facebook


SamenwerkingsverbandHevas


Sturge Weber

SKTN LOGO

Lid/Donateur worden doe je zo


De tijden veranderen in de zorg en in de samenleving. Niets waar we aan gewend waren blijft nog hetzelfde.

Wij als patiëntenvereniging merken dat vooral die veranderingen in de zorg voor veel mensen lastig zijn om mee om te gaan lees verder

Studiemiddag Jeugdartsen 23 november 2017

Lymfatische malformaties

Wat is een lymfatische malformatie?

Een lymfatische malformatie is een foutje in de aanleg van lymfevaatjes. Normaal gesproken voeren lymfevaatjes het weefselvocht (lymfe) af, terug naar het hart. Lymfatische malformaties bestaan uit lymfevaatjes met kleinere of grotere holten die niet in verbinding staan met de normale lymfebanen. Deze malformaties kunnen samengaan met botveranderingen.

Symptomen en klachten bij lymfatische malformaties

Een lymfatische malformatie kan aan de huid te zien zijn in de vorm van kleine blaasjes van enkele millimeters groot. Ze zijn gevuld met helder en soms bloederig vocht. Deze blaasjes kunnen opengaan en geven dan tijdelijk lekkage. Er kunnen ook weer nieuwe blaasjes bijkomen. De lekkage is een hinderlijk probleem. Lymfatische malformaties hebben ook een grotere kans op infecties.

Behandeling van lymfatische malformaties

Behandeling vond in het verleden vaak plaats door middel van wegsnijden. De afwijkingen komen dan echter snel terug. Tegenwoordig kan inspuiten van de afwijking soms verlichting geven van de klachten. Ook een steunkous of drukpak kan een goede behandeling zijn. Om de beste therapie te bepalen, zullen we de aandoening eerst uitgebreid onderzoeken.

bron: HECOVAN